2008. március 25., kedd

Jimmy Pickering - Evil Numbers

Újból a szemkápráztató képeké a főszerep: Jimmy Pickering rajzait elnézve nehéz elképzelni, hogy az úriember gyermekkönyveket illusztrált pályája kezdetén. Persze ha jobban belegondolunk, nem is olyan képtelenség, hiszen a kísérteties témaválasztástól eltekintve karakterei kifejezetten bájosak és kedvesek - a maguk módján.
És hogyan jellemezné magát az alkotó? Miután többen megvádolták a Tim Burton-világgal való párhuzam miatt, így fogalmazott:
"there was however a mix of many things which imprinted my style. i guess if my style had a recipe it would read "a dash of pirates of the caribbean, a smidgen of the haunted mansion, a pinch of its a small world, combined with equal parts funny face drink mix, freakies cereal and crazy foam. then add even amounts of dr. seuss, edward gorey, puff-n-stuff, star wars and everyone of those television stop motion animated x-mas specials and bake. the results are something odd, strange a little scary, but somehow funny and harmless. a style and take on things that are me to my core."
A képek középpontját alkotó számok jelentése mindenkinek más lehet, ezért ennek a fejtegetését rátok bízom. De véleményem szerint, a számok miatt sokunknak sokkal személyesebbé válnak ezek a rajzok, hiszen jobban azonosulni tudunk velük - mert mindannyiunk életében fontosak és jelentősek a számok, akaratlanul karaktereket, jellemeket, arcokat párosítunk hozzájuk. Az meg kifejezetten megnyugtató, ha valami kis gonoszság is vegyül az általunk felépitett imidzsbe.
Az én kedvenc számom az 5, de sokszor 8-as vagyok.













[ Jimmy Pickering official ]
(nektek is feltűnt, hogy túl sok a 3-as?)


3 megjegyzés:

Princess Cthulhu írta...

jajj nagyon tetszik!!!! De édesek! Megnézném milyen az a mesekönyv :D

Sis írta...

az oldalán van egy books menüpont, ott vannak a könyvek :)

Princess Cthulhu írta...

víí akkor meglesem (^_^)
Köszi :*